Onderwijs per onderwerp


Onderwijs per onderwerp

We bieden bij het college Onderwijs per Onderwerp. Voor studenten die al bekend zijn op het pad van Paganisme kan dit een uitkomst zijn, als vervanging van een complete opleiding: je kan hier de onderwerpen kiezen waar je meer van wil weten. Op die manier stel je je eigen opleiding samen, of je nou één onderwerp kiest of meerdere. 

Hieronder vind je het bestelformulier en daaronder de lijst met onderwerpen. Je kan de lessen per e-mail ontvangen of per post.

Mocht je één of meerdere van deze onderwerpen digitaal of klassikaal willen volgen, kijk dan bij de agenda of het onderwerp is ingepland, of neem contact op om een onderwerp-les in te plannen.

Bestel je lessen hier

Onze onderwerpen

Herbologie

Over het kweken, plukken en verwerken van kruiden en de meest essentiële kruiden die bij veelvoorkomende problemen gebruikt kunnen worden.

 

Start je eigen coven

Hoe start je een cirkel, een coven of een studiegroep? Hoe begeleid je mensen, hoe organiseer je het reilen en zeilen van een groep en wat zijn goede lestechnieken?

Dit onderwerp gaat puur over de organisatorische en begeleidende kant, niet over de (levens)ervaring en kennis die nodig is voor een cirkel.

Oude Culturen

Een uitgebreide les over Sumer en Babylonië, het oude Egypte, het oude Griekenland, de Kelten en de Germanen. 

Parapsychologie

 

Over verschillende soorten paranormale activiteit (zoals Poltergeist activiteit) en verschillende technieken die parapsychologisch onderzoekers (zogeheten Ghosthunters) gebruiken.

Reinigen

Hoe reinig je een huis of jezelf? En wat te doen in bepaalde situaties? Hoe reinig je je aura en je chakra's?

 

 

Edelstenen

Een uitgebreide les over de wetenschap achter (de werking van) edelstenen door Amaris.

Ritueelkunde

Dit onderwerp gaat over de rituelen bij verschillende levensfasen (geboorte, huwelijk, etc.), bij de verschillende jaarfeesten en in specifieke situaties (zoals het vinden van je Zielepad).

Astronomie

Over de astronomie achter de astrologie door Luut Sixma en een korte les over de planeten en hun mythologische achtergrond door Oriana van Tergouw.

 

Ook verkrijgbaar als pakket met het bouwen van je eigen mini-zonnestelsel, in de webshop.