Pagan onderwijs zonder winstoogmerk. Klassikaal, digitaal of schriftelijk.

De Kruidenwegen schriftelijk

De basis van kruidengeneeswijzen in een schriftelijke cursus

De Kruidenwegen kan je schriftelijk volgen en klassikaal. Dit is de pagina van de schriftelijke variant. 

 

Wat leer je

De lessen zijn in drie delen verdeeld:

  1. Lessen
  2. Kruiden, kruidenverwerking en recepten
  3. Pathologie (ziekteleer)

Je krijgt aan het begin van de cursus dan ook drie mappen. In de lessen gaat het over de verschillende orgaanstelsels, zoals de spijsvertering en de luchtwegen. Bij kruiden, verwerking en recepten behandelen we gemiddeld twee kruiden per maand (waarvan je de zaden meekrijgt), geven we lessen over vermeerderen, verzorgen, drogen, etc., en geven we kruidenrecepten mee. Zo maak je je eigen zalf, maceraat, crème, tandpasta, enzovoorts. De ingrediënten van de recepten die moeilijk verkrijgbaar zijn krijg je mee in het pakket.

Ziekteleer, of te wel, pathologie, krijg je tijdens de lessen. Zo behandelen we allerlei darmproblemen en maagaandoeningen bij de spijsvertering, bijvoorbeeld. Je krijgt ook een map waarin je makkelijk kan opzoeken welk kruid bij welke aandoening het beste werkt.

Je kan na 10 maanden beslissen of je door wilt met de verdiepingscursus van 6 maanden.

 

Studiebelasting

De studiebelasting is afhankelijk van de tijd die je hebt. Je kan eenmaal per maand de opdrachten maken, of eenmaal per week. Je kan alle opdrachten aan het einde van de studie inleveren of maandelijks. Je kan zelfs beslissen de opdrachten niet te maken. Een certificaat aan het einde van de studie vereist wel het inleveren van alle opdrachten.

 

Wat krijg je thuisgestuurd?

Maandelijks krijg je een goed gevuld, leuk en uitdagend pakket met lessen (zie bij ‘wat leer je’), ingrediënten voor je recepten en zaden van kruiden.

Niet elke maand is hetzelfde wat betreft de hoeveelheid items in je pakket. Wat de waarde van het pakket betreft is elke maand gelijk.

 

Je kan de opleiding combineren met Animysticus, hoewel de studiebelasting daarmee behoorlijk omhoog gaat. Je betaald, uiteraard, enkel eenmaal verzendkosten. 

 

Kosten

De kosten zijn 35 euro per maand, of 30 euro per maand met draagkrachtkorting. De studiebeurs houdt voor deze opleiding in, dat je enkel de lessen thuisgestuurd krijgt samen met de zaden. Met de studiebeurs betaal je 15 euro per maand.

Je kan de opleiding ook in één keer betalen. Voor 10 maanden les betaal je dan niet 350 euro maar 330!. 

Met 10 studiepunten per keer krijg je 5 euro korting per maand. Dit is vanwege de onkosten niet te combineren met de draagkrachtkorting.