Workshops

Gezellig en leerzaam aan de slag!

Eerst genieten van een hapje en een drankje, dan een korte theorieles en vervolgens aan de slag: een workshop dag bij het Athena College is ontzettend leuk! 

Tijdens de workshop maken we foto's, als je dit wilt. Deze foto's, de recepten en wat je gemaakt hebt, sturen wij vervolgens na. Veel producten, zoals wierook, zeep en kaarsen, moeten namelijk eerst uitharden voor je ze mee kan nemen. 

In de agenda kun je vinden wanneer er weer een workshop geplanned staat. Wil je graag een workshop volgen, bijvoorbeeld samen met vrienden / vriendinnen, en staat deze niet in de agenda? Of zou je liever een workshop willen volgen met alleen je eigen gezelschap? Neem contact op en we plannen een dag in!

De kosten voor een workshop zijn: 25,- per persoon (inclusief verzending van het pakket met jouw producten)

Onze workshops

Zelf-Zorg-Zondag!

Maak je eigen natuurlijke zeep, lippenbalsem, shampoo en tandpasta gebaseerd op kruiden. Met een korte les over de kruiden die onmisbaar zijn in de thuisapotheek. 

Het chemische proces om vanaf de basis zeep te maken vinden we niet veilig. Gelukkig kan er genoeg met de gietzeep die wij gebruiken!

Kruiden Kennismaking

Wat kan je het beste doen bij griep en verkoudheid? Hoe verzorg je je huid? En waarom kan je het beste altijd een Aloë Vera plant in huis hebben?

We maken een middag kennis met kruiden, waarna we een prachtig kruidentuintje-in-een-pot maken, compleet met elfendeurtjes en versiering.

Deze workshop is alleen mogelijk tussen Beltane (1 mei) en Mabon (21 september)

It's a candle magic!

Een leuke workshop over kaarsenmagie en kaarsen maken. De deelnemers maken element-kaarsen, kaarsen met edelsteentjes en geurkaarsen. Daarnaast besteden we aandacht aan hoe je op een eenvoudige, vlotte manier, rituele kaarsjes kan maken voor elk doeleinde.

 

 

Goede Geuren Wierook Workshop

Maak je eigen wierookstokjes en wierookkegeltjes. Met een les over verschillende soorten wierook, zoals reinigend, helend of uitnodigend. 

In goede wierook gaat houtskool, jigat, verschillende boompoeders, water en etherische olie. De ingrediënten mengen en dan begint het geklieder!