Pagan Path

Dé opleiding voor alle Pagans

Pagan Path kan Pagan Path digitaal of klassikaal. Dit is de pagina van de digitale variant. 

Pagan Path - klassikaal bieden we aan als Doener-opleiding en als Denker-opleiding. Hier lees je daar meer over.

 

Wat leer je

Op dag één maken we met alle deelnemende studenten een overzicht van wat iedereen graag zou willen leren. Voorbeelden zijn: de basis van Paganisme, elementenleer, sabbats en esbats, geschiedenis, rituelen, maar ook filosofie, astronomie of kruidenleer. Samen kijken we naar de wensen, maar ook naar wat de studenten leuk vinden om zelf een les over te geven. 

Pagan Path klassikaal sluiten we af met een ceremonie in een grot in België, samen met een korte vakantie van drie dagen. Deze ceremonie gaat over de toewijding tot jezelf, jouw pad en de liefde voor jezelf, de Aarde en de Kosmos.

Pagan Path duurt, zoals bij de traditie van onder meer Wicca's en Heksen, 1 jaar en 1 dag. Op die ene dag na het jaar is de ceremonie. Pagan Path begint met Ostara, rond 21 maart.

 

Hoe leer je

We geloven in leren door ervaren. Met Pagan Path ben je vooral bezig met activiteiten gericht op het eigen maken van de lesstof en activiteiten om je eigen Pagan uitzet te maken. Hierbij is het belangrijk dat we je leren wat allemaal mogelijk is, en niet wat ‘hoort’ of ‘moet’. Je krijgt de vrijheid om zelf te beslissen wat je wilt aanhangen en waar je in gelooft. Zie het als een nieuwe brug ontwerpen: je krijgt alle gereedschappen en materiaalkennis, maar het is aan jou hoe je de brug wilt vormgeven en uiteindelijk wilt bouwen.

 

Verschil Doener-opleiding en Denker-opleiding

Bij Pagan Path Klassikaal zijn er niet twee verschillende opleidingen. Pagan Path neigt ernaar eerder een Doener-opleiding te zijn, waarbij zij die verdieping willen en zij die juist meer uitleg en/of begeleiding willen dit naast de lessen extra kunnen krijgen.

 

Studiebelasting

1 tot 2 uur per week, afhankelijk van je studietempo en de hoeveelheid tijd die je er in wilt steken.

 

Lestijden

Eenmaal per maand een zondag les van 10:00 - 15:00.

Om 13:00 is er een eenvoudige lunch, gevolgd door de middagmeditatie.